Termal Su ve Daha Fazlası

Öncelikle termal ne demek onunla başlayalım. Thermale Water, Natural Minerale, Thermal Water ya da Eau Thermale gibi isimlerle de anılan termal su temelde bizim çok iyi bildiğimiz kaplıca sularına karşılık geliyor. Doğal kaynak suları ile farkı ne diye soracak olursanız tek fark sıcak su kaynağından elde edilmesi şeklinde cevaplayabiliriz. Sıcak olmasının sebebi ise daha yüksek mineralin suda rahat bir şekilde çözülebilmesi. Bu sayede hem cilt hem de genel sağlık için önem taşıyan pek çok mineral suda çözünmüş halde bizlere geliyor. 

Her bölgenin çeşitliliği ile doğal olarak mineral oranı farklılık gösteriyor. Bazı zamanlar termal suların kullanımı mümkün olamayabiliyor. Çünkü termal sular yeryüzüne çıkmadan önce derinlerde pek çok badire atlatıyor. Cilt sağlığı için kullanılan termal sular hem mikrobiyolojik hem de kimyasal anlamda güvenli olması gerekiyor. Hatta bu da yetmiyor ambalajlamasının da çok iyi yapılması önemli. 

Günümüzde gelinen nokta ve teknolojideki ilerlemeler sayesinde artık termal sular yer altından çıkarken hava ile hiç temas etmeden güvenli bir şekilde ambalajlanabiliyor. Bazen bu işlemden önce filtrasyon yapılarak iri taneciklerin ayıklanma işlemi de yapılabiliyor. Kapsamlı bir işlemden sonra ise kullanıcılara güvenli bir şekilde sunuluyor.

Termal Su Ne İşe Yarar?

Termal suyun faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle kozmetik sektöründe sık bir şekilde kullanılmasının sebebini açıklayalım. Termal sular cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bu da kozmetik ürünlerinin özellikle aranan temel özelliklerinden bir tanesi. Cilt bariyerini güçlendirmek için birtakım minerallerle cildin desteklenmesi gerekiyor. Bu minerallerin tamamı termal sular içerisinde yer alıyor.  Termal sular sayesinde cilt hem nemini koruyor hem de canlı, taze bir görünüme kavuşuyor.  

Kullanılan cilt bakım ürünleri ne zaman temizleme işlemi yapılsa kirle beraber cilt için gerekli mineralleri de beraberinde götürebiliyor. Bu nedenle su özellikle cilt temizliğinden sonra cilt için gerekli mineralleri sağlama adına iyi bir destek sağlıyor. Termal suyun özellikle imdada yetiştiği zamanlar güneşlenme esnasında, peeling ya da epilasyon işlemi sonrası denilebilir. Böyle zamanlarda ufak bir pamuk yardımı ile bu faydalı sudan damlatarak cilde uygulamak yararlı olacaktır. 

Termal Su Faydaları

Termal suyun faydaları nelerdir, tek tek ele almak gerekirse;

  • Cilde ihtiyacı olan nemi sağlar: Sağlıklı bir cilt görünümü için nem olmazsa olmaz. Termal suyun içeriğindeki mineraller ciltteki mevcut nemi korumakla beraber cildin nem kazanmasına da destek oluyor. Cilt temizliği sonrası sağlıklı mineraller de su ile birlikte akıp gideceğinden cilt temizliği sonrası cilde ayrıca bu faydalı doğal su uygulayabilir ve cildindeki tazelenmeyi anında hissedebilirsin.

  • Cildi makyaja hazırlar: Eğer cildini hızlı bir şekilde makyaja hazırlamak istiyorsan bu doğal kaynak suyu tam da ihtiyacın olan şey. Makyaja başlamadan 5 dakika önce uygulayacağın bu kaynak suyu ile makyaj sonrası cildinin çok daha sağlıklı ve aydınlık göründüğünü anlayacaksın. Termal suyu cildine sık ve kurumasını bekle. Fondötenin daha nemli ve doğal göründüğünü fark edeceksin.

  • Etkili bir cilt bakımı sağlar: Cilt bakımını tamamladıktan sonra cilt bariyerini güçlendirmek için termal suyu kullanabilirsin. Cilt maskesi ya da peeling gibi uygulamalardan sonra cilt hassaslaşacağından cildini koruma altına almak için birkaç fıs bu doğal sudan sıkabilirsin. Eğer çok kuru bir cilde sahipsen cilt bakımı öncesinde de termal sudan birkaç fıs sıkarak cildini ferahlatabilirsin.

  • Cildin rahatlamasına, ferahlamasına yardımcı olur: Özellikle yaz aylarında cildinin çok kuru kaldığını düşünüyorsan termal sudan birkaç fıs sıkarak rahatlayabilirsin. Ayrıca cildinin yağlı olduğunu düşündüğün zamanlarda da termal suyun en büyük yardımcın olacak. Peeling, epilasyon, güneşlenme, spor sonrası rahatlama adına bu doğal kaynak suyu her daim avantajlı bir seçenek.

Sizleri de Termal suyun faydaları ile dolu bir tatil için Armas Termal'e bekliyoruz!